Dampede gulerødder

Ingredienser:

  • Gulerødder
  • 3-4 klatter Smør
  • ½-1 dl Vand, fond eller hvidvin
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 4 Kviste Timian
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Gulerødderne skrabes, hvis de er små, eller skrælles. Skær toppen af. Tag et stort stykke stanniol og læg gulerødderne på det. Krydr med salt og peber. Læg smørklatterne ned til gulerødderne. Hvis man bruger store gulerødder, kan man tilsætte et nip sukker.

Giv de uskrællede hvidløgsfed nogle slag og fordel dem mellem gulerødderne. Hvidløgsfeddene skal ikke spises, men kun give smag. Tilsæt Timian.

Fold stanniolen sammen om gulerødderne som en kuvert, men lad den ene side stå åben. Hæld vin eller anden væde ind til gulerødderne og fold den sidste side sammen. Bøj hjørnene opad, så væden ikke løber ud. Læg stanniolpakken på et fad eller en bradepande og sæt den ind i en 220 grader varm ovn i 35-40 minutter, eller til gulerødderne er møre.

Man kan tilberede andre “hårde” grøntsager som rødbeder, courgetter eller ærter på samme måde.

Forfatter: Jamie