Ingredienser:
- 400 g Vand
- 200 g Blandede kerner/frø (Solsikkefrø, Chia, Havre, Hørfrø, Sesam, Hvede kerner)
- 10 g Salt
- 35 g Sukker
- 25 g Gær
- 75 g Kærnemælk (eller et andet surmælksprodukt)
- 35 g Rapsolie
- 200 g Fuldkornsmel
- 400 g Manitoba eller Hvedemel
Lad kernerne trække i vandet i cirka 15 minutter. Tilsæt de andre ingredienser. Dejen æltes i en røremaskine – cirka 6 minutter på lav hastighed og herefter 4 minutter på høj hastighed.
Dejen skal hæve til dobbelt størrelse i en oliesmurt skål dækket med film eller et låg.
Vend nu dejen ud på et bord, fold dejen sammen og tryk den fald igen. Del dejen i 15 stykker, som formes til boller. Boller skal efterhæve i 45 minutter.
Bag boller ved 230 grader i cirka 14 minutter til de er gyldne.
Bolledejen kan tilsættes 100 g revet gulerod eller squash, så skal vand mængden reduceres med 50 g.