Grovboller

Ingredienser:

  • 400 g Vand
  • 200 g Blandede kerner/frø (Solsikkefrø, Chia, Havre, Hørfrø, Sesam, Hvede kerner)
  • 10 g Salt
  • 35 g Sukker
  • 25 g Gær
  • 75 g Kærnemælk (eller et andet surmælksprodukt)
  • 35 g Rapsolie
  • 200 g Fuldkornsmel
  • 400 g Manitoba eller Hvedemel

Lad kernerne trække i vandet i cirka 15 minutter. Tilsæt de andre ingredienser. Dejen æltes i en røremaskine – cirka 6 minutter på lav hastighed og herefter 4 minutter på høj hastighed.

Dejen skal hæve til dobbelt størrelse i en oliesmurt skål dækket med film eller et låg.

Vend nu dejen ud på et bord, fold dejen sammen og tryk den fald igen.  Del dejen i 15 stykker, som formes til boller. Boller skal efterhæve i 45 minutter.

Bag boller ved 230 grader i cirka 14 minutter til de er gyldne.

Bolledejen kan tilsættes 100 g revet gulerod eller squash, så skal vand mængden reduceres med 50 g.