Ingredienser:
Ferment:
- 5 g Gær
- 1,75 dl Vand
- 150 g Hvedemel
- 25 g Groft rugmel
Brødet:
- 650 g Hvedemel
- 3,5 dl Vand
- 15 g Gær
- 15 g Groft salt
- plus alt af fermentet
Ferment: Rør gær og vand sammen i skålen, tilsæt mel og bland det hele godt. Dæk skålen med film og stil den på køkkenbordet i en 4-5 timer.
Brødet: Kom alle de andre ingredienser i skålen med fermentet, undtaget saltet, og bland dem sammen, og når dejen samler sig, hældes den ud på bordet og æltes godt igennem. Tilsæt saltet og ælt den ind i dejen.
Dejen skal hæve 1-2 timer ved stuetemperatur.
Lav cirka 15 små baguetter, der skal hæve i 1 time, inden de bages i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter.
Kilde: Brød med bid i – Richard Bertinet