Baguette med ferment

Ingredienser:

Ferment:

  • 5 g Gær
  • 1,75 dl Vand
  • 150 g Hvedemel
  • 25 g Groft rugmel

Brødet:

  • 650 g Hvedemel
  • 3,5 dl Vand
  • 15 g Gær
  • 15 g Groft salt
  • plus alt af fermentet

Ferment: Rør gær og vand sammen i skålen, tilsæt mel og bland det hele godt. Dæk skålen med film og stil den på køkkenbordet i en 4-5 timer.

Brødet: Kom alle de andre ingredienser i skålen med fermentet, undtaget saltet, og bland dem sammen, og når dejen samler sig, hældes den ud på bordet og æltes godt igennem. Tilsæt saltet og ælt den ind i dejen.

Dejen skal hæve 1-2 timer ved stuetemperatur.

Lav cirka 15 små baguetter, der skal hæve i 1 time, inden de bages i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter.

Kilde: Brød med bid i – Richard Bertinet