Gulerodsboller

Ingredienser:

  • 3-4 stk Gulerødder
  • 50 g Gær
  • 6 dl Koldt vand
  • ½ dl Olie
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Sukker
  • ½ dl  Hørfrø
  • 1 dl Knækkede hvedekerner
  • 2 dl Durummel
  • 10-11 dl Mel

Gulerødderne rives groft, vandet tilsættes og gæren røres ud her i. Tilsæt olie, salt, hvedekerner og durummel, rør blandingen godt igennem. Melet tilsættes lidt af gangen og dejen æltes godt igennem, til den er smidig. Stilles lunt til hævning, dækket med plastikfolie, i 2-3 timer.

Dejen slåes ned og bollerne formes.

Bollerne efterhæver cirka 20 minutter og bages i 15 – 20 minutter ved 175 grader i en varmluftsovn.