Skolebrød

Skolebrød

Ingredienser:

  • 125 g Smør
  • 3,5 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 1 tsk Bagepulver
  • 75 g Sukker
  • 550 g Mel
  • 1 tsk Kardemomme
  • 5 dl Vaniliecreme

Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæret ud i den lunkne væske. Bland sukker, bagepulver, kardemomme og 2/3 af melet i skålen og rør det til den jævn dej, ælt resten af melet i dejen.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Del dejen i 15 stykker, og tril stykkerne til flade boller, som skal efterhæve i 15 minutter.

Lave en fordybning i midten af hver bolle, fyld det med vaniliecreme. Pensel bollerne med sammen pisket æg (eller kaffe).

Bollerne bages 15 minutter ved 225 grader.

Kom glasur og kokosmel på, når bollerne er blevet kolde.

Kilde: Tine.no