Nemme Franskbrød

Nemme Franskbrød
Nemme Franskbrød

Ingredienser:

  • 2 dl kogende vand
  • 2 dl mælk
  • 1 pakke gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 800 g Tipo’ OO’ mel
  • 50 g blødt smør

Kom det kogende vand og mælken i skålen til røremaskinen. Tjek lige temperaturen inden gæren opløses i væsken, den må ikke være over 35 grader. Kom de andre ingredienser i skålen, og kør dejen sammen på røremaskinen i cirka 5 minutter.

Lad dejen hæve i cirka en time. Form to franskbrød af dejen, giv dem et par skrå snit, og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i cirka 30 minutter.

Sæt en bradepande med vand i bunden af ovnen, og forvarm ovnen til 220 grader imens brødene hæver færdige. Bag brødene øverst i ovnen i cirka 20 minutter og lad dem afkøle på en rist.