Ingredienser:
- 500 g Sukker
- 75 g Lys sirup eller Glukose
- 250 g Smør
- 2 dl Fløde
- 1 Vaniljestang
Smelt sukker og sirup / glukose i en mellemstor gryde med høje sider. Blandingen koges indtil, den er blevet til en gylden karamel over medium varme – undgå at røre for meget i karamellen. Det er vigtigt, at alt sukkeret er smeltet, der må ikke være klumper i karamellen, og den må ikke blive for mørk.
Bring fløde, smør og kornene fra vaniljestangen i kog. Hæld den varme fløde blandingen over karamel – være forsigtig, det er varmt. Rør i gryden med en træske. Lad karamel massen koge videre indtil temperaturen er mellem 120 og 122 ° C – brug et sukkertermometer. Du kan også dryppe lidt karamelmasse i iskoldt vand for at kontrollere konsistensen.
Hæld karamelmassen i en lille form, som er dækket med bagepapir. Når massen er helt kold, skæres den ud i passende stykker.