Flødekarameller

Ingredienser:

  • 500 g Sukker
  • 75 g Lys sirup eller Glukose
  • 250 g Smør
  • 2 dl Fløde
  • 1 Vaniljestang

Smelt sukker og sirup / glukose i en mellemstor gryde med høje sider. Blandingen koges indtil, den er blevet til en gylden karamel over medium varme – undgå at røre for meget i karamellen. Det er vigtigt, at alt  sukkeret er smeltet, der må ikke være klumper i karamellen, og den må ikke blive for mørk.

Bring fløde, smør og kornene  fra vaniljestangen i kog. Hæld den  varme fløde blandingen over karamel – være forsigtig, det er varmt. Rør i gryden med en træske. Lad karamel massen koge videre indtil temperaturen er mellem 120 og 122 ° C – brug et sukkertermometer. Du kan også dryppe lidt karamelmasse i iskoldt vand for at kontrollere konsistensen.

Hæld karamelmassen i en lille form, som er dækket med bagepapir. Når massen er helt kold, skæres den ud i passende stykker.