Durumstykker

Ingredienser:

  • 5 dl koldt vand
  • 2 dl surdej
  • 10 g gær
  • 500 g  manitoba hvedemel
  • 125 g fint durummel
  • 175 g fuldkornsdurummel (groft)
  • 15 g salt

Bland vand og surdej sammen, rør herefter gæren ud i blandingen. Tilsæt alle de tørre ingredienser, og ælt dejen på en røremaskine i 10 minutter, til den er smidig og elastisk. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – cirka 3 timer.

Vend dejen ud på et bord, som er drysset med groft durummel. Tryk dejen flad til cirka 1½ cm’s tykkelse, og skær den ud til 15 aflange stykker i en passende størrelse. Drys stykkerne med lid groft durummel, og sæt dem på en bageplade, hvor de skal efterhæve i cirka en time.

Bag durumstykkerne ved 240 grader i en varmluftovn i cirka 17 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem afkøle.