Speltstykker

Ingredienser:

  • 2 dl koldt vand
  • 100 g havregryn

 Sæt havregrynene i blød 15-30 minutter

  • 5 dl koldt vand
  • 2 dl surdej
  • 10 g gær
  • 500 g manitoba hvedemel
  • 400 g groft fuldkornsspeltmel
  • 15 g salt
  • 2 spsk honning
  • sesamfrø

Bland vand og surdej sammen med gær og honning, tilsæt de udblødte havregryn og alle de tørre ingredienser. Ælt dejen på en røremaskine i 6-8 minutter, til den er smidig og elastisk. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – cirka 3-4 timer.

Tænd ovnen på 240 grader varmluft, sæt en bradepande med vand i bunden af ovnen.

Vend dejen ud på et bord, som er drysset med groft mel. Tryk dejen flad til cirka 1½ cm’s tykkelse, og skær den ud til 16 trekanter i en passende størrelse.

Når vandet i bradepanden damper, sættes speltstykkerne  ind i ovnen – bagetid cirka 17 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.