Ingredienser:
- 200 g Groft revet gulerødder
- 500 g Vand
- 150 g Surdej
- 10 g Gær
- 350 g Groft fuldskornspeltmel
- 500 g Manitoba hvedemel
- 50 g Havregryn
- 25 g Hørfrø
- 10 g Salt
- 25 g Honning
- Æg til pensling
Bland vand og surdej sammen med gær og honning, tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i cirka 5 minutter på en røremaskine, til den er smidig og elastisk. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – cirka 3-4 timer.
Vend dejen ud på et bord, som er drysset med groft mel. Tryk dejen flad til cirka 1½ cm’s tykkelse, og skær den ud til 16 trekanter, som pensles med æg. Stil trekanterne til efterhævning i cirka en time et lunt sted.
Trekanterne bages i 17 minutter ved 240 grader i en varmluftsovnen. Når stykkerne er bagt, sættes de på en bagerist til afkøling.