Gulerodsstykker

Ingredienser:

 • 200 g Groft revet gulerødder
 • 500 g Vand
 • 150 g Surdej
 • 10 g Gær
 • 350 g Groft fuldskornspeltmel
 • 500 g Manitoba hvedemel
 • 50 g Havregryn
 • 25 g Hørfrø
 • 10 g Salt
 • 25 g Honning
 • Æg til pensling

Bland vand og surdej sammen med gær og honning, tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i  cirka 5 minutter på en røremaskine, til den er smidig og elastisk. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – cirka 3-4 timer.

Vend dejen ud på et bord, som er drysset med groft mel. Tryk dejen flad til cirka 1½ cm’s tykkelse, og skær den ud til 16 trekanter, som pensles med æg. Stil trekanterne til efterhævning i cirka en time et lunt sted.

Trekanterne bages i 17 minutter ved 240 grader i en varmluftsovnen. Når stykkerne er bagt, sættes de på en bagerist til afkøling.