Tortillas

Ingredienser:

  • 450 g Hvedemel
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Bagepulver
  • 3 dl Lunken vand
  • 5 ss Rapsolie

Bland de tørre ingredienser i en skål.

Tilsæt vand og olie og ælt dejen godt igennem, indtil dejen er glat og fin – i mindst ti minutter.

Lad dejen hvile i 15 minutter.

Del dejen i 10 lige store dele (brug evt. køkkenvægt).

Kom noget mel på køkkenbordet, og rul dejklumper ud til tynde, flade pandekager på størrelse med bunden af ​en ​stegepande. Pandekagerne skal være meget tynde!

Varm stegepanden godt op! Børst den overskydende mel fra overfladen af tortillaen, inden du lægger den på en tør pande.

Efter cirka et minut vil tortilla begynder at få nogle brune pletter på undersiden og bobler på toppen, så er det tid til at vende den – steg den yderligere ½ minut på den anden siden og tag den af panden.