Det nemme brød

Det bedste brød, du kan bage

Ingredienser:

  • 450 g Koldt vand
  • 5 g Gær
  • 150 g Fuldkorns speltmel
  • 400 g Hvedemel – gerne Manitoba
  • 2 ts Salt

I en stor skål opløses gæren i det kolde vand, rør hurtigt melet og salten i væsken – dejen skal være klistret og fugtig.

Dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet i 12-24 timer.

Kom godt med groft mel på køkkenbordet og hæld dejen ud af skålen. Fold dejen fra alle fire sider ind mod midten. Lad dejen hvile, mens ovnen opvarmes til 240 grader. Brødet skal bages i en gryde eller skål med låg. Gryden sættes ind i den kolde ovn.

Når ovnen er varm kommes dejen i gryden, og der lægges låg på. Bag brødet i 30 minutter, fjern låget og bag videre i ca 10 minutter. Brødet skal have en brun, gylden skorpe.

Kilde: Christopher Sjuve