Burgerboller

Ingredienser:

  • 125 g Vand
  • 150 g Creme fraiche
  • 40 g Sukker
  • 5 g Salt
  • 1 Æg
  • 25 g Gær
  • 100 g Bagemargarine
  • 250 g Manitoba mel
  • 250 g Durum mel
  • 25 g Hvedesur
  • plus sesam og et æg til pensling

Rør gæren ud i vandet, tilsæt  creme fraiche, sukker, salt og æg og rør det sammen.  Kom melet og hvedesur i vædsken, skær bagemargarinen i tern inden kommes i skålen. Dejen æltes på en røremaskine i min. 10 minutter.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – virk dejen op og del den i otte stykker, som formes til flade boller, de pensles med æg og drysse med sesam. Stil bollerne til efterhævning i 45 minutter. Bollerne bages ved 220 grader i 14 minutter.

Opskriften giver 8 burgerboller