Fisk i fad

Ingredienser:

 • ½ kg Torsk
 • 1 lille stykke Røget kuller eller laks (ikke nødvendig)
 • 2 stk Porrer
 • 2 stk Gulerødder
 • ¼ l Fløde
 • 2 tsk Stærk sennep
 • Hakket persille
 • Salt
 • Peber
 • Citromsaft
 • 6 store Kartofler
 • Olie eller margerine
 • Salt
 • Peber
 • Revet muskatnød

Skær porrene tynde skiver. Skrab gulerødderne og hak den fint. Steg porrer og gulerødder blanke i lidt olie. Krydr med salt og peber.

Når gulerødder og porrer er blevet bløde, tilsættes fløde. Det varmes op til kogepunktet. Sluk for blusset, tilsæt sennep, salt og peber. Tag saucen af varmen og tilsæt persille og citronsaft. Rør rundt.

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kog kartoflerne i cirka ti minutter. Når kartoflerne er færdige, skal de dryppe af. Hæld kartoflerne tilbage i gryden og mos dem let. Tilsæt lidt olie eller margerine, salt og peber og eventuelt reven muskatnød.

Skær fisken ud i bidder. Læg stykkerne i et ildfast fad og fordel de røgede og ikke-røgede stykker mellem hinanden. Hæld saucen ud over hele retten. Til sidst fordeles kartoffelmosen let ud over det hele. Retten sættes i en 230 grader varm ovn på øverste rille og steges i 25 minutter, eller til kartoffelmosen er gylden.

Man kan oså tilsætte kammuslinger, rejer eller krabber til retten i stedet for den røgede fisk.

Forfatter: Jamie