Citronsild

Ingredienser:

  • 1½-2 dl Citronsaft
  • 1½ dl Vand
  • 2 dl Sukker
  • 2 stk Laurbærblade
  • 1½ tsk Peberkorn
  • 1¼ tsk Allehånde
  • 5 stk Nelliker
  • 1 glas Marinerede sild
  • 1 stk Løg
  • 2 stk Porrer – ikke for tykke
  • 1 bt Dild

Bland citronsaft, vand, sukker, laurbærblade, peberkorn, allehånde og nelliker til marinaden og bring dem i kog, lad marinaden køle helt af inden silden komme i.

Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Rens porrerne og skær dem i skiver.

Tag sildefilletterne op af glasset og skyld dem godt under koldt vand. Skær filletter i mindre stykker. Læg sildefilletterne lagvis med løgringe, porreskiver og groft klippet dild. Si den kolde marinade og hæld den over sild, løg og porrer. Lad det trækker natten over i køleskabet inden serveringen.