Muffins med variationer

Muffins
Muffins

Ingredienser:

  • 170 g mel
  • 125 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stk æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagebulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • 2½ dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker
  • og fyld efter egen smag

Fyld:

  • 100 g frosne hindbær (knuste) og 50 g hvid chokolade
  • 100 g moset banan og 50 g hakket mørk chokolade (power muffins – gode efter træning)
  • 100 g fint hakket æble og 10 g kanel
  • 50 g cacao og 100 g hakket chokolade

Smør og sukker røres hvidt, æggene tilsættes lidt efter lidt. De tørre ingredienser røres i dejen, og vandet tilsættes til sidst.  Vend det valgte fyld i dejen. Bemærk at dejen skal være meget blød, så den kan hældes i muffinsformene. Der bliver 12 store muffins ud af portionen.

De skal bages ved 200 grader i 15-20 minutter i midten af ovnen. Inden serveringen kan de dekoreres med glasur eller en anden topping.