Ingredienser:
- 170 g mel
- 125 g smør
- 200 g sukker
- 2 stk æg
- 2 dl havregryn
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagebulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk kanel
- 2½ dl vand
- 2 tsk vaniljesukker
- og fyld efter egen smag
Fyld:
- 100 g frosne hindbær (knuste) og 50 g hvid chokolade
- 100 g moset banan og 50 g hakket mørk chokolade (power muffins – gode efter træning)
- 100 g fint hakket æble og 10 g kanel
- 50 g cacao og 100 g hakket chokolade
Smør og sukker røres hvidt, æggene tilsættes lidt efter lidt. De tørre ingredienser røres i dejen, og vandet tilsættes til sidst. Vend det valgte fyld i dejen. Bemærk at dejen skal være meget blød, så den kan hældes i muffinsformene. Der bliver 12 store muffins ud af portionen.
De skal bages ved 200 grader i 15-20 minutter i midten af ovnen. Inden serveringen kan de dekoreres med glasur eller en anden topping.