Klejner

Ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk kardemomme
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 4 spsk piskefløde
  • 175 g sukker
  • 500 g palmin – til kogning af klejner

Sigt mel, hjortetaksalt og kardemomme i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Pisk æg, fløde, og sukker sammen og ælt det i dejen. Stil dejen koldt og tildækket i køleskabet i et par timer. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse. Skær klejnerne ud med en klejnespore og vrid dem – cirka 3 gange 8 cm.

Varm palminen op i en wok.

Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog dem til de er gyldne – vend dem et par gange. Klejnerne skal hurtigt stige op til overf laden. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstof fet ikke varmt nok. Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.

Hvis fedtstof fet bruser under kogningen, er det fordi der er for mange klejner i gryden.